Olkapää

Hoidamme olkapään alueen sairauksia sekä vammoja ja vammojen jälkitiloja. Yleisimmät hoitamamme sairaudet ovat kiertäjäkalvosimen (rotator cuff) jänteen repeämät, olkanivelen sijoiltaanmeno ja oireinen epävakaus sekä olkanivelen nivelrikko.  

Meillä työskentelee olkapään ja kyynärpään alueeseen perehtyneitä ortopedian erikoislääkäreitä sekä useampi yläraajaan erikoistunut fysioterapeutti.

Taataksemme potilaillemme parhaan mahdollisen hoidon hoitopäätöksemme perustuvat viimeisimpiin tutkimuksellisiin näyttöön perustuviin hoitosuosituksiin. Kunkin potilaan kohdalla hoitopäätös tehdään aina yksilöllisesti. Monia olkapään vaivoja ja vammoja voidaan hoitaa kuntouttamalla fysioterapeutin avustuksella.

Leikkaushoitoon turvaudutaan kun kuntouttava hoito ei ole riittävä oireiden helpottamiseksi tai toimintakyvyn palauttamiseksi. Yleisempiä tekemiämme leikkauksia ovat tähystyksellinen kiertäjäkalvosimen korjausleikkaus, olkanivelen vakautusleikkaus (ns. Bankart- tai Latarjet- toimenpide), yläraajan jännerepeämien kiinnitystoimenpiteet sekä olkanivelen tekonivelleikkaukset.

Teemme aktiivisesti tutkimustyötä liittyen yleisimpiin olkapään sairauksiin ja vammoihin (mm. kiertäjäkalvosimen repeämän leikkaushoito, olkapään epävakauden leikkaushoito, olkapään tekonivelkirurgia). Tutkimusryhmämme on mukana useammassa kansallisessa ja kansainvälisessä olkapäätä koskevassa tutkimuksessa. Tavoitteenamme on saada lisätietoa eri hoitomuotojen vaikuttavuudesta, jotta voimme jatkossa hoitaa potilaitamme entistäkin paremmin ja erityisesti hyvään tutkimusnäyttöön perustuen.

Voit lukea lisää olkapään vaivoista Terveyskylän Niveltalosta.