Omavointi on osa hoitoasi!

Saitko tekstiviestin, jossa pyydämme vastaamaan kyselyyn toimintakyvystäsi? 

Keräämme kaikilta lähetteellä hoitoon tulevilta potilailtamme ja osalta kiireelliseen hoitoon hakeutuvilta tietoja heidän toimintakyvystään ja elämänlaadustaan ennen ja jälkeen hoidon. Ennen hoitoa kerättyjä vastauksia hyödynnetään hoitosi suunnittelussa poliklinikkakäynnillä. Hoidon jälkeen annettuja vastauksia tarkastelemalla saamme tietoa siitä, miten potilaamme toipuvat leikkauksen jälkeen ja millaisia tuloksia hoidolla saadaan. Pystymme siis tarkastelemaan hoitomme vaikuttavuutta ja kehittämään sen laatua tulevaisuudessa. 

Omavointi.fi-palvelun kautta lähetämme kaikille potilaille kyselyt ennen poliklinikkakäyntiä sekä 3 ja 12 kuukautta leikkauksen jälkeen. Tekonivelpotilaille lähetämme seurantakyselyjä tämän jälkeen 5 vuoden välein. Lue lisää Omavointi.fi-palvelusta täältä. 

Miksi sain pyynnön täyttää kyselyitä?

Meille potilas on aina itse oman vointinsa paras asiantuntija. Siksi keräämme kaikilta lähetteellä hoitoon tulevilta potilailtamme ja osalta kiireelliseen hoitoon hakeutuvilta tietoja heidän toimintakyvystään ja elämänlaadustaan ennen ja jälkeen hoidon 

Jos sinulla on ajanvaraus Tyks Ortoon tulevan kahden viikon aikana, tai olet ollut meillä leikkauksessa, saat tiedon tekstiviestillä, kun sinulle tarkoitetut kyselyt ovat aktivoituneet Omavointi.fi-palvelussa. 

Millaisia kyselyt ovat?

Täytettävät kyselyt ovat sairauskohtaisia toimintakykyä mittaavia oirekyselyjä ja yleisiä elämänlaadun mittareita. Käytössämme olevat kyselyt on valittu kunkin erikoisalan asiantuntijoiden toimesta. Vastauksia hyödynnetään ensin hoitosi suunnittelun tukena vastaanotolla ja hoidon jälkeen sen vaikuttavuuden tarkastelussa. 

Mihin vastauksiani käytetään?

Ennen hoitoa antamiasi vastauksia hyödynnetään hoitosi suunnittelussa poliklinikkakäynnillä. Hoidon jälkeen annettuja vastauksia tarkastelemalla saamme tietoa siitä, miten potilaamme toipuvat leikkauksen jälkeen ja millaisia tuloksia hoidolla saadaan. Pystymme siis tarkastelemaan hoitomme vaikuttavuutta ja kehittämään sen laatua tulevaisuudessa. 

Milloin kyselyitä lähetetään?

Omavointi.fi-palvelun kautta lähetämme kaikille potilaillemme kyselyitä ennen poliklinikkakäyntiä sekä 3 ja 12 kuukautta leikkauksen jälkeen. Tekonivelpotilaille ja selkäpotilaille lähetämme seurantakyselyjä tämänkin jälkeen viiden vuoden välein. 

Entä jos en halua vastata?

Täyttämällä kyselyt välität meille arvokasta tietoa voinnistasi ja toimintakyvystäsi. Kyselyjen täyttäminen on kuitenkin vapaaehtoista. Kyselyjen täyttämättä jättäminen ei vaikuta hoitoosi.

Miten tietojani käsitellään?

Omavointi.fi-palvelu on tietoturvallinen palvelu, johon ei tallennu tietojasi. Täyttämäsi tiedot siirtyvät suoraan potilastietojärjestelmään osaksi sairauskertomustasi. Omavointi-kyselyjen rekisterinpitäjä on Varsinais-Suomen hyvinvointialue.  

Lue lisää tietojen käsittelystä ja tietosuojasta Varhassa: 

Rekisteröitynä hyvinvointialueen ylläpitämässä henkilörekisterissä | Varha 

Tietosuoja: Asiakkaana tai potilaana hyvinvointialueella | Varha