Kyynärpää

Hoidamme kyynärpään alueen erilaisia sairauksia sekä vammoja ja vammojen jälkitiloja.

Meillä työskentelee olkapään ja kyynärpään alueeseen perehtyneitä ortopedian erikoislääkäreitä sekä useampi yläraajaan erikoistunut fysioterapeutti ja teemmekin heidän kanssa läheistä yhteistyötä. Taataksemme potilaillemme parhaan mahdollisen hoidon hoitopäätöksemme perustuvat viimeisimpiin tutkimuksellisiin näyttöön perustuviin hoitosuosituksiin. Kunkin potilaan kohdalla hoitopäätös tehdään aina yksilöllisesti.

Monia kyynärpään vaivoja ja vammoja voidaan hoitaa konservatiivisesti eli kuntouttamalla fysioterapeutin avustuksella. Leikkaushoitoon turvaudutaan kun konservatiivinen hoito ei ole riittävä oireiden helpottamiseksi tai toimintakyvyn palauttamiseksi.

Voit lukea lisää kyynärpään vaivoista Terveyskylän Niveltalosta.

Lapset ja nuoret

Kyynärpään murtumat ovat tavallisimpia lasten leikkaushoitoa vaativia vammoja. Hyvin toteutettu hoito mahdollistaa täyden toimintakyvyn tulevaisuudessa, ilman virheasentoa. Heittolajeja harrastavilla lapsilla tunnetaan ”little league elbow” –oireyhtymä, jonka taustalta useimmiten paljastuu kasvavan kyynärnivelen rustoisen nivelpinnan osittainen irtoaminen.