Käsi

Olemme erikoistuneet käden ja kyynärvarren sairauksien ja vammojen hoitoon. Käsikirurgit hoitavat kaikenikäisten potilaiden käden ja ranteen luunmurtumia ja nivelsidevammoja, sekä käden ja yläraajan moninaisia sairauksia kuten kasvaimia, rasitussairauksia ja hermojen pinnetiloja. Käsikirurgin erityisosaamista ovat myös hienokirurgiset (mikrokirurgiset) hermojen ja verisuonien korjaukset.

Käden alueen lukuisat pienet rakenteet tekevät käden alueen kirurgiasta erityisen haastavaa. Monia käden vaivoja ei suinkaan tarvitse leikata, vaan hyvä hoitotulos saadaan lääketieteellisen, toimintaterapeuttisen ja fysioterapeuttisen kuntoutuksen keinoin. Otamme sinut mukaan hoitosi suunnitteluun, jotta löydämme juuri sinulle parhaan hoitovaihtoehdon.

Leikkauksen jälkeen käden ahkera kuntoutus on erityisen tärkeää, ja potilas on aina oman kätensä kuntoutuksen avainhenkilö. Leikannut kirurgi, toimintaterapeutti, fysioterapeutti suunnittelevat parhaan mahdollisen yksilöidyn kuntoutussuunnitelman, ja potilas saa perusteelliset ohjeet käden oikeaoppisista liikeharjoitteista ja liikerajoituksista.

Esimerkkejä yleisistä käsikirurgisista leikkauksista:

Pitkäaikaisen rannekanavaoireyhtymän eli keskihermopinteen vapautus
Kämmen kalvokovettuman (Dupuytrenin taudin) leikkaus
Ranteen nivelsidevamman korjausleikkaus
Käden tai ranteen luun murtuman leikkaus
Käden tai kyynärvarren jännevamma
Vaativat katkenneen hermon korjausleikkaukset tai hermosiirreleikkaukset

Voit lukea lisää käden ja ranteen vaivoista Terveyskylän Niveltalosta.