Tiedote potilaillemme ja vierailijoillemme koronavirusepidemiaan liittyen

Tiedotetta päivitetty 08.06.2021.

Tyks Orto kirurgisen sairaalan ulko-ovet ovat auki arkisin 6.30-19.00. Viikonloppuisin ovet ovat avoinna 11.00-19.00. Muina aikoina kulku sivuovesta ovisummerilla.

Kaupunginsairaalasta yhdyskäytävää pitkin pääsee kulkemaan arkisin klo 7.00-19.00.

Mikäli olet ollut edeltävän viikon aikana ulkomailla, tai koet hengitystieinfektion oireita kuten kuume, yskä, hengenahdistus, pyydämme sinua peruuttamaan ajanvarauksesi soittamalla kutsukirjeessä mainittuun hoitavaan yksikköön.

Huomioithan, jos olet saanut ajan koronarokotukseen, THL:n ohjeistuksen mukaan koronarokote on hyvä ottaa vähintään viikko ennen leikkausta tai kirurgista toimenpidettä. Leikkauksen tai muun kirurgisen toimenpiteen jälkeen koronarokotteen voi ottaa viikon kuluttua, ellei rokottamiselle ilmene muuta estettä.

Jos sinulla on todettu koronatartunta ja olet tulossa leikkaukseen tai kirurgiseen toimenpiteeseen 2 kk sisällä tartunnan toteamisesta, ota yhteyttä hoitavaan yksikköösi lisäohjeiden saamiseksi.

VSSHP:n koronasivulta löydät ajantasaiset ohjeet mm. vierailukäytännöistä koronavirusepidemian aikana. Ohjeistus koskee Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyksin) kaikkia sairaaloita.

Kaikilla tulee olla kasvomaski Tyks Orto Kirurgisessa sairaalassa asioidessaan. On hyvä muistaa, että infektion leviämisen estämisessä kasvomaskia tärkeämpää on edelleen hyvä käsihygieniasta ja etäisyyksistä huolehtiminen. Tällä ohjeistuksella pyrimme suojaamaan sekä potilaita ja henkilöstöämme mahdolliselta korona-altistukselta. Sairaalan ulkotiloissa maskeja ei tarvita.

Koronavirusepidemia ruuhkauttaa ajoittain puhelinliikenteemme. Tällaisessa tilanteessa voit hyödyntää Chat-palveluamme. Chat-palvelun löydät nettisivujemme oikeasta alareunasta. Palvelu on käytössä arkipäivisin ja toimii suojaamattomassa yhteydessä. Chat-palvelun ollessa kiinni ja viikonloppuisin voit jättää viestin Chat sähköpostiin. Sähköpostiin vastataan seuraavan arkipäivän kuluessa.

Tyks Orton toiminta jatkuu toistaiseksi normaalina. Mikäli toiminnassamme tapahtuu muutoksia, tiedotamme niistä nettisivuillamme ja olemme tarvittaessa puhelimitse yhteydessä leikkaukseen tai poliklinikalle tuleviin potilaisiimme.